Loading...
 Start Page

Παθήσεις

Φαλλοπλαστική κατά Nesbit

Πραγματοποιείται με ελλειψοειδή αφαίρεση τμήματος ινώδους χιτώνα από την κυρτή επιφάνεια επιτυγχάνοντας ευθειασμό και μικρή σμίκρυνση του πέους

Πιο συγκεκριμένα, η διόρθωση κατά Νesbit μειώνει την μακρύτερη επιφάνεια των Σ.Σ., προκαλώντας ευθειασμό και μικρή σμίκρυνση του πέους κατά τη στύση αλλά δεν δημιουργεί προβλήματα στη σεξουαλική δραστηριότητα, καθότι οι νέοι με Σ.Κ.Π. έχουν πάντα έναν πολύ μακρύτερο πέος σε σχέση με το γενικό πληθυσμό, οπότε η απώλεια 1-2 εκ σε μήκος, δεν μειώνει τη σεξουαλική δραστηριότητα αυτών των νέων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η ΣΚΠ είναι πολύπλοκη και συνδυασμένη με στροφή του πέους στον άξονά του, δηλαδή μπορεί να εμπλέκει συγχρόνως τη ραχιαία επιφάνεια με την πλάγια επιφάνεια των Σ.Σ., προκαλώντας μια κάμψη όπως το λατινικό γράμμα «S». Η διόρθωση αυτού του τύπου αποτελεί ένα περίπλοκο πρόβλημα και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από χειρουργούς με πολλή εμπειρία σε αυτό το πεδίο.

Ενδείξεις: Εφαρμόζεται σε Μεγαλύτερες κάμψεις, περισσότερο από τις 30°.

Είναι η τεχνική που χρησιμοποιείται κατά κόρον για τη διόρθωση της κάμψης που δημιουργείται από την ίνωση και τη συρρίκνωση του Ι.Χ.

Πραγματοποιούνται στοχευμένες διατομές και συρραφές στον Ι.Χ.(που περιβάλλει τον στυτικό ιστό του πέους δηλαδή τα σηραγγώδη σώματα)επί της κυρτής πλευράς του πέους, σε αντιστοιχία με το σημείο της μέγιστης κάμψης (καλύτερα υπολογίζεται το σημείο αυτό, βάσει των γεωμετρικών αρχών του Paulo Egydio).

Το πέος ευθειάζεται επιτρέποντας μια φυσιολογική διείσδυση.

Η τεχνική συνίσταται στο να βραχύνουμε τη μακρύτερη πλευρά του πέους (κυρτή επιφάνεια) αφαιρώντας ένα τμήμα ελλειψοειδές του Ι.Χ. αφού προηγουμένως γίνει υδραυλική στύση και το τεστ ευθειασμού με τη χρήση λαβίδων τύπου Ellis σε στοχευμένα σημεία.

Κατά την παρασκευή της περιτονίας του Buck για την αποφυγή βλάβης των μικρών αγγείων, των νεύρων, της ουρήθρας και για την προφύλαξη του αγγειονευρώδους δεματίου που βρίσκεται στη ραχιαία επιφάνεια του πέους, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μεγεθυντικό φακό.

Η παρασκευή της περιτονίας του Buck που περιέχει αγγεία και νεύρα που φτάνουν μέχρι τα δεξιά και αριστερά της ουρήθρας, καθώς και η παρασκευή της ουρήθρας, πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή αποφεύγοντας δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως την απευαισθητοποίηση ολοκλήρου της βαλάνου ή ενός τμήματός της, την ελλειμματική διόγκωση της βαλάνου, την κάκωση του Ι.Χ. και του υποκείμενου στυτικού ιστού.

Όπως και με την τεχνική πτύχωσης το μειονέκτημα της τεχνικής Nesbit είναι η μείωση του πεϊκού μήκους ανάλογη της σοβαρότητας της κάμψης που πρέπει να διορθώσουμε. Γι αυτό και αυτή η μέθοδος συνιστάται μόνο στους ασθενείς που διαθέτουν ένα μήκος πέους μεγαλύτερο του κανονικού ή σε ασθενείς με μέτρια κάμψη.

Η τεχνική του Nesbit επιφέρει αναπόφευκτα μια σμίκρυνση του πέους της τάξεως 1-2 εκ., χωρίς όμως σοβαρές επιπλοκές που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν το πέος. Τα διεθνή βιβλιογραφικά δεδομένα δεν είναι αποσαφηνισμένα στο κατά πόσον σμικραίνει το πέος, διότι λείπουν μελέτες πολύ καλά τεκμηριωμένες με μεγάλο αριθμό περιστατικών.

Για την αποφυγή σχηματισμού οιδήματος στην ακροποσθία, που γίνεται ενοχλητικό και επώδυνο στη μετεγχειρητική περίοδο και οδηγεί το ασθενή στο να δημιουργεί μια κακή εντύπωση για το χειρουργικό αποτέλεσμα, συνίσταται να γίνεται αφαίρεση της ακροποσθίας δηλαδή να γίνεται συγχρόνως και περιτομή.

Απαιτούμενος χρόνος πραγματοποίησης της χειρουργικής αποκατάστασης είναι περίπου 1,5 ώρα.

Γενικά ο Βαθμός Ικανοποίησης του ασθενή ποικίλλει από 50-85% .

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ανδρολογικό τμήμα Γενικού Νοσοκομείου Πατρών
Γ.Ν. Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας"

Τηλέφωνο: 2610227467

Email: aris.gekas@agandreashosp.gr

Login / Sitemap

© Copyright 2017 - 2019 Ανδρολογικό Τμήμα ΓΝ Πατρών